Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
30 mai 2012 3 30 /05 /mai /2012 22:25
 
 Translation of a french article published in "L'express" magasine, may 24th 2012
 
Magasinet L’Express fikk hånd om denne ikke utgitte videoen som fra en annen vinkel belyser saken rundt dokumentarfilmen ”Le Mur” som anklager behandlingen av autisme via psykoanalyse. Anmeldt av tre av de intervjuede psykoanalytikerne, ble dokumentaristen Sophie Robert 26. januar i år dømt av Politiretten i Lille til en betydelig erstatning for tort og svie for under montasjen av filmen å ha ”forandret innholdet i det som ble sagt”. Sophie Robert anket dommen. Denne saken kan innlemmes i en mer global sammenheng hvor det stilles spørsmål til psykoanalysens rolleverdi i behandling av autistiske barn. Den 8. mars i år tok Helsedirektorat, som anbefaler bruk av alternative opplæringsmetoder i behandling av denne kommunikasjonslidelsen som oppstår i ung alder, avstand fra det utbredte synet i Frankrike som består i behandling via psykoanalyse.
Blant klagene overfor psykoanalysen kan nevnes at denne gir en feil definisjon av autismen. I følge visse psykoanalytikere oppstår lidelsen som en reaksjon på morens uheldige holdning: hun forholder seg til barnet på en enten for kald eller for possessorisk måte. Det er imidlertid i internasjonale vitenskapelige kretser utbredt enighet om at autisme er en nevrologisk forstyrrelse, dvs. en feil i hjernens utvikling. Dette er ett av emnene som blir tatt opp i intervjuene av psykoanalytikerne og som ligger til grunnlag for dokumentarfilmen. Esthela Solano-Suarez er en av de tre som anmeldte saken.
 
Opptaket som L’Express i dag offentliggjør er hentet fra det 3-timer lange intervjuet Esthela Solano-Suarez på sitt kontor i Paris ga Sophie Robert 5. november 2011. Dette 7-minutter lange opptaket ble ikke tatt med i filmen, men ble fremlagt blant opptakene som ble beslaglagt av retten. Sistnevnte ville sammenligne psykiatrenes utsagn i opptakene med utdragene som ble presentert i filmen.
 
Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : autisme
  • : Vue générale de l'autisme en France, témoignages.
  • Contact

Profil

  • mag2
  • Autre blog :
http://blogs.lexpress.fr/the-autist/
  • Autre blog : http://blogs.lexpress.fr/the-autist/

Humour